poslání

tipy a novinky na blogu

07:54

UNO NOVINKA: Denní provoz nahradí speciální degustační akce a setkání

Milí přátelé, dovolte nám informovat vás touto cestou o změnách, které do naší restaurace přinese letošní podzim. S příchodem podzimu jsme se totiž rozhodli změnit koncept naší restaurace, který pro vás jistě bude zajímavější a „chutnější“.
23:04

Na cestě kolem světa v Restauraci UNO

Věděli jste, že asijská kuchyně obohatila světovou gastronomii nejen o sushi nebo polévku pho, ale Asiati vytipovali a pojmenovali chuť pátou, tzv. umami? Nebo že v Kolumbii a Brazílii je základní kulinářskou surovinou kokosové mléko? Zahušťují se jím omáčky, vaří se s ním dokonce i maso. Nebo že pita, plochý nekvašený chléb, kdysi vznikl v Egyptě?
22:46

VŠECHNY BARVY A CHUTĚ PODZIMU V UNO

Podzim. To jsou barvy. To je podvečerní mlha. Dlouhé večery. Ale také sklizeň a úžasné suroviny. A právě tyto dobroty nás na podzimu baví nejvíce. Přijďte se přesvědčit sami, jaké kombinace z těchto podzimních darů je možné na talíři vykouzlit a jaké variace podzimních jídel naši skvělí kuchaři dokáží připravit.
00:03

Svatý Martin přiveze do UNA opět sváteční menu

Svatý Martin už jistě někde osedlává svého bělouše a váhá, zda s sebou přiveze i sníh. My bychom na ten sníh letos moc nevsázeli, ale na to, že jeho příjezd u nás v restauraci oslavíme skvělým jídlem, si vsadit rozhodně můžete!
22:34

Restaurace UNO vás zve na gastroexkurzi do Toskánska

Co se vám vybaví, když se řekne Toskánsko? Cypřiše? Trsy rozmarýnu? Malebné vesničky? Nás tato krajina uchvátila ještě něčím – svojí jednoduchou a přirozenou kuchyní, ve které se vše připravuje s láskou a podle tradic. Dovolené sice už skončily, ale my bychom vás přesto rádi pozvali na malou gastronomickou exkurzi do této úžasné krajiny olivového oleje, nesoleného chleba a výborných uzenin. A samozřejmě – dobré víno stejně jako v Toskánku – nebude chybět.
22:43

Chutné září s restaurací UNO

Ať chceme nebo ne, podzim se pomalu blíží. Ale my víme, že všechny podzimní chmury dokáže zahnat dobré jídlo a tak vám můžeme prozradit, že hned v září vám budeme servírovat naše speciality hned na dvou zajímavých akcích.
22:27

Svatba venku? Proč ne?!

Radnice či kostel. To jsou stále nejběžnější místa, kde se odehrávají svatební obřady. Ale naštěstí to nejsou jediné možnosti. Po domluvě s oddávajícím je totiž možné vybrat si pro svatební obřad v podstatě jakékoliv místo, které se vám líbí. Vedle radnice nebo úřadu a kostela jsou stále velmi populární hrady, zámky či zámecké zahrady.
22:47

Grilujte jako mistr! aneb jak si užít vypečené léto

V parném létě není nic lepšího než udělat nějakou večerní zahradní party spojenou s grilováním. Grilování je letní vášeň nás všech. A není se čemu divit, protože maso z ohně milujeme už od pravěku. Ale pokud si chcete vychutnat opravdu skvělé grilované speciality, přečtěte si náš článek až do konce. Máme pro vás totiž několik tipů na to, jak z grilu sundat opravdovou dobrotu.